Trazos no Claustro
Lugo | Spain

concept-cover

 

The cloister and the building preserved intact its artistic and historical values. Our proposal is based on the assumption of respect for the cloister identity keeping and enhancing its mystic atmosphere. We add a new historical layer to the site: a contemporary layer. This is accented by shape, texture and material, but still delicate, without proposing a new specific function, it creates a flexible space for new uses. The signs in the soil – light and subtle as the leaves of the walnut tree located in the cloister – become small changes of level, useful as informal spaces to sit. These signs are organized in a fluid composition, which has its starting point in the access point to the cloister. Space becomes flexible for different uses, for which we suggest a cultural-traditional relationship with museum activity as well as city holidays. When the architecture turns down at night, lighting will make the ‘traces’ vivid and visible.

model

model_2

plan

view_1

view_2